Favicon

Waarom handel ik zoals ik doe?
Hoe reageer ik op onverwachte gebeurtenissen?
Hoe ervaart mijn omgeving dit?
Waarom doet die ander nu juist dat wat ik niet bedoel?

Hoe gaan we antwoorden vinden?

Het antwoord vinden op deze of soortgelijke vragen kan lastig zijn. Individuele coaching met behulp van paarden kan dit eenvoudiger maken. Samen met het paard gaan wij op zoek naar meer inzicht in jouw gedrag- en denkpatronen, jouw overtuigingen en waarden. Want jij doet iets op een bepaalde manier. Soms bewust, vaak onbewust van het hoe en waarom.

Afhankelijk van de vraag zetten we een activiteit in die bij je past. Je ervaart de reactie van het paard op jouw gedrag. Ik geef je de observaties terug. En jij deelt de gedachten en ideeën die jij daarbij ervaart. Daarna bepalen wij of je dingen anders wilt doen. En dat kun je gelijk weer uitproberen.

Waarom individueel coachen met behulp van paarden?

Samen met het paard experimenteer je met dit gedrag. We gaan op zoek naar het gedrag wat bij jou past. Jij bepaalt of dit het wenselijke resultaat oplevert. Jijzelf hebt je eigen oplossingen in handen.

Dit is de basis van Equine Assisted Coaching. Als er op grond van je persoonlijke situatie meer aandacht nodig is, kan het nuttig zijn de CREF-methode te hanteren tijdens de sessies. Je kunt dan denken aan situaties waarbij sprake is van een verminderd basisvertrouwen, hechting of trauma.

Voor wie is individuele coaching geschikt?

Individuele coaching is geschikt voor mensen die meer inzicht in zichzelf willen krijgen. Het eigen gedrag of denkpatronen willen begrijpen. Coaching kan ook helpen als je voor keuzes staat, bijvoorbeeld op het werk of in privésfeer.

Sessies en samenstelling

Wij gaan samen – jij , het paard en ik (coach) – in één of meerdere sessie op zoek naar antwoorden op jouw persoonlijke vragen.