Jouw coaches zijn Yvette van der Meer en 1 of meer van onderstaande paarden.

Paarden

Ik werk met verschillende paarden, zij zijn mijn mede coaches. Graag wil ik ze aan je voorstellen:

Quentin

Een heer van 22 jaar oud. Quentin wordt vanaf zijn 12e jaar bewust ingezet in het coachen. Daarvoor coachte hij ook al, alleen werd mij dat later pas duidelijk. Hij is een meester in het lezen van (incongruent) gedrag.

Zijn kwaliteit is het uitvergroten hiervan. Ben jij bijvoorbeeld onrustig, en denk je dat je rustig bent. Dan zal hij je dit duidelijk laten zien.

Mister Bean

Deze meneer is 26 jaar oud. Hij heeft sinds een paar jaar een rugzakje. Mister Bean ziet nog maar met 1 oog. In 2019 is hij omgeschoold van dressuurpaard naar coachpaard. En hij heeft er aanleg voor. De eerste kennismaking vindt hij belangrijk. Hoe doe jij dat?

Juist vanuit zijn imperfectie is zijn kwaliteit het aangaan van een verbinding met jou.

Calimero

Klein van stuk, maar vergis je niet. Ondanks zijn 9 jaar houdt hij er een eigen mening op na. En is niet te beroerd om je dat te laten weten. Hoe stevig sta jij in je schoenen?

Hij kijkt je in de ogen en is gek op gelijkwaardigheid. Hij heeft een neus voor (persoonlijk) leiderschap.

Interesse

Tijdens mijn zoektocht in persoonlijke ontwikkeling heb ik veel mooie en confronterende ervaringen gehad. Wijze lessen voor mezelf, afkomstig van mijn paard. Vanuit eenvoud en eerlijkheid, omdat hij geen verborgen agenda heeft. Mede door hem ben ik op het spoor gekomen van Equine Assisted Coaching (EAC) en later de CREF-methode.

Ik ben mijn weg gestart vanuit eigen ontwikkeling. Met een hoop vragen over mezelf. Paarden helpen me nog steeds bij het vinden van antwoorden. Van daaruit ontdekte ik mijn kracht met anderen mee te lopen. Meelopen op een stukje van hun weg. Meelopen en weer loslaten. In eenvoudige en natuurlijke omstandigheden. Die kracht, daar geloof ik in.Coach en paard

Opleiding

Om ook andere de wijze lessen van de paarden te laten ervaren, ben ik mezelf gaan ontwikkelen in het coachen met paarden.

In 2009 heb ik de opleiding Equine Assisted Coach Level 1 gevolgd bij Educatief Centrum Keulseweg. En sinds 2011 ben ik EAC level 2 gecertificeerd. De Keulseweg is gespecialiseerd in EAC en door de NOBCO/European Mentoring & Coaching Council (EMCC) geaccrediteerd. Sinds september 2010 ben ik mede trainer bij dit opleidingscentrum.

In 2016 heb ik met succes de opleiding tot CREF-behandelaar afgerond aan het Instituut voor Kennis en Vaardigheden (IKEV). Sinds oktober 2016 ben ik licentiehouder van de CREF-methode.

Bijscholing en partnerschap

Om op professioneel gebied bij te blijven, volg ik bijscholingscursussen, seminars of congressen. Daarnaast neem ik regelmatig deel aan intervisie sessies met EAC- of CREF-collega’s.

Met Ziizorg heb ik een samenwerkingsverband.

Kwalificaties

  • Kwaliteitsregister Equine Assisted Coaches (KREAC)
  • Collectief Alternatief Therapeuten (CAT)
  • CREF-methode behandelaar